Horvátország nyaralás

By adriatour.hu No comments

Horvátország a magyar turisták körében az egyik legnépszerűbb, ha nem a legnépszerűbb uticél! Ennek számos oka van, többek között a kellemes klíma, a közelség, a csodálatos természeti értékek és még sorolhatnám, a szinte véget nem érő listát.

Horvátország területe : 56.542 km2

Horvátországot hat nagyobb régióra szokás osztani a könnyebb áttekinthetőség érdekében, melyek a következők : Isztria, Kvarner-öböl, Észak-Dalmácia, Közép-Dalmácia, Dél-Dalmácia és a horvátországi szigetek.

Mindegyik terület számos fényes üdülővárossal, nyugodtabb üdülőfalvakkal, homokos, aprókavicsos és sziklás tengerparttal rendelkezik.

rovinj

Isztriai üdülővárosok: Umag, Savudrija, Novigrad, Porec, Funtana, Vrsar, Rovinj, Pula, Medulin, Rabac

Kvarner- öböl legnépszerübb települései : Lovran, Novi Vinodolski, Dramalj, Selce, Moscenicka Draga, Medveja, rikvenica, Jadranovo, Kraljevica, Opatija

Észak-Dalmácia: Zadar, Sibenik

Közép- Dalmácia : Trogir, Makarska, Split, Omis, Brela, Podgora, Gradac, Tucepi, Drvenik, Baska Voda

Dél-Dalmácia: Dubrovnik

dubrovnik

Horvátország szerencsés természeti adottságai következtében nagyon hosszú tengerparttal rendelkezik, összesen 5.835 km. Ebben természetesen benn vannak a horvátországi szigetek partjai is, a lakottak és a lakatlanok egyaránt.A szigetek száma 1.185, ebből a rengeteg szigetből csupán 67 sziget lakott.

Legnagyobb szigetek : Krk sziget, Cres sziget, Brač sziget, Hvar sziget, Pag sziget, Dugi Otok és Rab sziget.

Horvátország éghajlata igen változatos, az ország belsejében a szárazföldön mérsékelt kontinentális hatás érvényesül, melynek következménye az igen száraz és forró nyári évszak.A hegyvidékeken a hegyvidéki éghajlat érvényesül, ezért ott a nyarak sokkal elviselhetőbbek, hűvösebbek.A tengerpartokon a turisták és a helyiek által is imádott és áldásos hatásairól ismert mediterrán klíma érvényesül, a forró száraz nyárral és a csapadékos enyhe téllel.

Horvátország csodálatos természeti adottságait kihasználva több nemzeti parkot is kialakított, melyet mindegyike fantasztikus élményt nyújt a Látnivalókogatók számára, mindegyik nemzeti park egy aprócska paradicsomot képvisel az amúgy is csodálatosan szép országban. A Plitvicei tavak 1979 óta a világörökség részét képezik, kihagyhatatlan látnivaló!!!

plitvice

Horvátország nemzeti parkjai : Brioni Nemzeti Park, Kornati Nemzeti Park, Krka Nemzeti Park, Mljet-sziget, Paklenica Nemzeti Park, Plitvicei-tavak, Risnjak hegymasszívum, Észak-Velebit hegyvonulat

Horvátország, viharos történelmi múltjának köszönhetően, minden történelmi korból rengeteg kulturális emléket, műemléket őriz, így az egyes nyaralóhelyeken, üdülővárosokban, néhány napot érdemes rászánni a látnivalók megtekintésére is.

Horvátországban nyaranta rengeteg fesztivált rendeznek, szinte minden területnek megvannak a saját kis fesztiváljai, emellett országos fesztiválokban is bővelkednek a nyári fesztiválszezonban.